onsdag 26. januar 2011

Egypt tur - 6 dag

I dag har vi besøkt the bibel society. Det var utrolig spennende å høre om deres arbeid her nede. så spennende at jeg nesten glemte å ta bilder:) De selger og oversetter bibler og har mange bokhandlere rundt om i egypt. i tillegg hadde de noe de kalte for bibel world,hvor barn fikk en rundtur i hvordan bibelen ble til med å se kjenne og høre. det var utrolig bra lagt til! De hadde bygd om en hel etasje bare for denne turen. Det hadde vært fantastisk å hatt d i norge! vi fikk pratet me dem og de svarte på mange spørsmål. etter det besøket reiste vi til et kristent fakultet i Kairo som har samarbeid med mhs. der fikk vi stille spørmål og snakke med noen studenter og lærere der.
Det er utrolig å se hvordan parkeringssystemet virker her nede. her setter di bare bilen i fri, så kan de flytta den som di vil og om bilen treffer en annen bil så er ikke d så farlig.
Vi har også fått høre om hvordan di kristne har d her nede, og de har det ikke lett. de blir tatt fra en del rettigheter, og det er ikke lov til å konvertere fra islam til kristendommen, selv om det er mange som gjør d.
så må jeg kanskje skrive litt om demonstrasjonen her for å berolige noen:) vi merker mer til d i dag enn i går. det er kaos i trafikken så vi kommer ikke frem alle steder og veldig mange folk i gatene hvor det ikke foregår noen demonstrasjoner. jeg har lest avisene og syns vel at det blir skrevet litt overdramatisert enn hvordan det faktisk er. I følge de vi har vært i kontakt med er det ikke snakk om noen islamister som skal ta over.

1 kommentar:

  1. Hei Hilde
    Kjempe kjekt og følge deg på reisen ,god tur videre.
    Klem fra tante og de på tasta

    SvarSlett