lørdag 30. januar 2010

Misjon i eget land


Denne uken har jeg vært i en by 2 timer sør for Florianópolis. Det har vært en uke med mange inntrykk! I denne byen ble det for et halvt år siden startet en luthersk kirke av organisasjonen Missão zero, og denne uken skulle vi og en del andre være med å hjelpe kirken på veien videre. I denne byen er det et stort antall kirker! Alt fra pinsemenigheter, jehovas vitner til katolske kirker. Så da vi ble fortalt at vi skulle ut i nabolagene å fortelle om Jesus og vår tro ble jeg egentlig litt overrasket og tenkte med meg selv, har ikke de hørt om han da? Og en tanke som slo meg var hvorfor skulle vår kirke være så mye bedre enn alle de andre kirkene. Viss du tror det er vanskelig å forkynne evangeliet til folk som aldri har hørt om Jesus, så er det ikke alltid så lett selv om de har hørt om han heller. Og jeg for min del følte meg ganske så handikappa siden jeg ikke kan snakke så mye portugisisk enda. Jeg syns jo det er vanskelig nok å fortelle om min tro på norsk.
Vi gikk i hvert fall ut i gatene med friskt mot. Vi ble plassert to og to, gutt og jente. Så skulle vi gå å banke på dørene til folk. Det som jeg klarte å forstå var at de jeg gikk med hele tiden sa at, "Vi kommer ikke for å reklamere for kirken vår, men for å fortelle om Guds ord" Så enkelt kan det være. De ville ikke reklamere for hva kirken står for, hvilke meninger den har. De ønsket bare å fortelle om Guds ord og om hva Jesus gjorde på korset. Så enkelt men likevel så vanskelig.
Jeg fikk være med å be for to jenter som vi traff på gate. De satt der og vi begynte å snakke med dem. De fortalte om deres situasjon at de gikk på dop, begge hadde en sønn, men det var deres mødre som tok sei av han. Vi leste i bibelen sammen og ba for dem. Det var utrolig sterkt og gjorde inntrykk.

Her er gjengen som har vi har fått lov til å være sammen med denne uken. En utrolig flott gjeng! Det er utrolig hvor sammenspleiset en blir når en er med på noe slikt som vi fikk være med på.

Her i denne byen var det virkelig store forskjeller side om side.

Det var et utrolig bra barne opplegg hele uken.


Vi har utrolig mye å lære av dette tror jeg. Missão zero er en organisasjon i Brasil som drives i Brasil og for Brasil. Tanken bak det er å bygge menigheter og kirker der det ikke allerede finnes en luthersk kirke. Der det ikke finnes en kirke som forkynner om Guds ord. Og prosjektet har også fokus på å vinne nye for Jesus, og virkelig skape en brennende menighet. Jeg tror at vi i Norge har mye å lære av dette. Norge er et land som sender ut mange misjonærer, men trenger ikke Norge misjon i sitt eget land? Selv om de fleste byene i Norge har en luthersk menighet, ettersom vi har den norske statskirken, betyr ikke det likevel at det i hver by finnes en brennende menighet som forkynner Guds ord og ønsker å vinne nye for Jesus. Jeg tror faktisk at Norge også trenger slike misjonsprosjekter. Jeg tror at det er mange som tenger å høre guds ord og bli kjent med Jesus igjen, selv om de fleste vet hvem han er... Er det ikke viktig med misjon i egent land?

1 kommentar:

  1. Jo, Hilde, det er veldig viktig!!! Og det er så utruleg viktig at me ser det og! Mange stader er det så godt som ingenting som skjer...

    SvarSlett