onsdag 2. desember 2009

Brønnen

Jeg vil fortelle en liten historie. Denne historien er en slags lignelse på hvordan de store verdensreligionene egentlig er.

Det var en gang en mann som var fanget i en brønn og visste ikke hvordan han skulle klare å komme seg ut av denne brønnen. Han strevde og strevde men fikk det virkelig ikke til. På toppen var det tre menn som mente de visste hvordan mannen skulle klare å komme seg opp av brønnen. Den første mente at bare mannen virkelig gikk inn i seg selv og mediterte ville han komme opp av brønnen. Dersom mannen virkelig gikk inn i seg selv, og trodde at han kunne klare å komme ut av brønnen, ville kroppen bli så lett at han kunne sveve ut av brønnen. Men mannen måtte sette seg ned å meditere. Mannen prøvde dette men ingenting skjedde. Så ville den andre manne prøve å vise mannen i brønnen hvordan han kunne komme seg opp. Han prøvde å forklare hvordan han kunne klatre ut av brønnen. Han pekte og viste hvor mannen i brønnen skulle sette både armer og ben. Mannen i brønnen prøvde virkelig, men hver gang falt han ned igjen. Det gikk virkelig ikke. Så var det den siste mannen sin tur for å finne en vei ut av denne brønnen. De andre to trodde ikke det var noen andre måter å gjøre det på så de var virkelig spente. Mannen på toppen hoppet da selv oppi brønnen, og gikk sammen med ham opp av brønnen. Han viste ikke bare hvor han skulle sette armer og ben, men han gjorde det sammen med ham. Alt mannen i brønnen hadde å gjøre var å stole på han.

Hvilken av disse følger du? Har det betydning for hvordan du lever livet ditt?

”Han gav avkall på sitt eget, tok på seg en tjeners skikkelse og ble mennesker lik.” fil 2,7

”Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus gav sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for brødrene” 1.joh 3,16

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar