mandag 14. desember 2009

Snøball kirken - En eksotisk kirke


I går besøkte vi en kirke som heter "Bola de neve" på portugisisk og betyr faktisk snøball. Tro det eller ei. Det er kirken som blir kalt for surfekirken. Dette er en menighet som holder til lengre sør på øya, og hvor medlemene ofte er surfere. Det første som møtte oss var en gammel dame som kom stormende i mot oss og hilste oss så hjertelig velkommen. Vi fikk vite at hun ønsker hver person som kommer til kirken velkommen hver eneste gang, og uansett hvem det er. Fantastisk sier bare jeg. Fikk se oss litt rundt å ta litt bilder før det begynte.
Som du ser på bildene hang det mange flagg rundt omkring (men ikke norsk flagg... ). Så vi konkluderte med at det måtte være et ganske internasjonalt miljø, som samler surfere fra mange land. Dermed traff vi også en som kunne oversette for oss, og det var utrolig kjekt i og med at møte varte i over 3 timer. Det var ganske fascinerende, og ganske karismatisk til tider. Selv om det kanskje ble litt mye for meg var det en opplevelse det også.
Midt inni møte skulle det plutselig være bryllup. Vi trodde kanskje at tolken sa feil til oss, men nei her hadde de bryllup. Det er for folk som ikke har råd til å ha en stor fest, så tar de tid til en velsignelse midt i møte.
Her er noen bilder:


Rett utenfor hadde de en skate ramp...
Mottoet deres: In Jesus we trust
Her var da talerstolen, litt annerledes enn bedehuset på Randaberg. Jeg velger å kalle det eksotisk og utrolig kult!
Slik hang det flagg rundt i lokalet fra mange forskjellige land

1 kommentar:

  1. En riktig god og varm jul ønskes deg fra kalde Paradis. Hilsen Eldbjørg og Jan Løvås.

    SvarSlett